andrzej22, dzięki za pokierowanie, ale ten temat wałkuje już od dawna i stąd moje dziwne pytanie, bo myślałem, że może uda mi się odratować moje kopertówki. W moim szkodniku były one w standardzie i niestety lewa wogóle nie funguje odkąd sprowadziłem go do PL. Po przemierzeniu właśnie złącza w drzwiach kierowcy udało mi się ustalić, że chyba jednak czeka mnie zabawa w wymianę/naprawę przewodów w przelotce lub w kabinie więc czytając dziś ten temat łudziłem się, że może uda mi się tego uniknąć, na okrętkę troszkę by to było, ale nie ważne...dzięki za linka
[O2FL] Sprężarka klimy głośno miauczy
Zwiń
X
-
[O2FL] Sprężarka klimy głośno miauczy
Panowie (i Panie),
nie wiem czy jest się czym przejmować, czy tylko odkręcić głośniej radio i jeździć dalej...
Sprężarka klimatyzacji lubi sobie wyraźnie głośno miauczeć podczas pracy, słyszę to szczególnie podczas wolnej jazdy w korku (biegi: 1,2). Czasami jest ciszej, czasami głośniej.
Czynnik uzupełniany z tydzień temu (ubytki w normie, szczelność ok).
W silniku 1.6 MPI podobnież sprężarka nie ma sprzęgiełka, tak gdzieś tu wyczytałem, więc co to może być? Czy może ten typ tak ma?
-
-
pisałem wcześniej, że sprężarka też mi miauczy czy mruczy jakkolwiek to nazwać ale niestety w ciepłe dni jest już zupełnie głośna co zaczyna mnie martwić i jeszcze jedno jak wyłączam silnik to przez ok 10s słychać przycichające syczenie, jakby z parownika ale nie znam się. Też tak macie? czy to syndrom jakiejś niesprawności czy po prostu tak ma być?
(silnik CAXA a klima to climatronik, ciśnienie sprawdzane w serwisie 2m temu i niby była w normie. Byłem tam właśnie z powodu klimy bo zaczęła lekko pomrukiwać, co było słychać podczas wolnej jazdy np w korku ale jak na złość, w serwisie była zupełnie cicha. Niestety w maju gwarancja się skończyła, a ja się zastanawiam co teraz robić bo sprężarka coraz głośniejsza)
Komentarz
-
-
Wiatm
mialem również problem z głośną klimą. pod około 45kkm zaczęły się objawy. i w ASO bez problemu wymienili sprężarkę. i już mam 62kkm i narazie po ciepływch wakacjach ok.
objawy miałem przy okolo 1800-2000 obrotów, jakby sprzężenie w głosnikach przy dodawaniu gazu ale słychać z nawiewów i tylko przy klimie. dodatkowo jeśli na klimie wyłączyłem silnik przez chwilę kreciła się sprężarka i słychać było metaliczne obcieranie.
Komentarz
-
Komentarz